آخرین آمار کرونا در ایران؛ افزایش تعداد مبتلایان به ۱۰۰۷۵ نفر
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به گفته سخنگوی وزارت بهداشت افزایش یافت.
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا، در ایران اظهار کرد: از ظهر دیروز تا امروز و بر اساس نتایج آزمایشگاهی، ۱۰۷۵ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و کل مبتلایان به این بیماری در کشور به ۱۰ هزار و ۷۵ نفر افزایش یافت.
او افزود: خوشبختانه تا کنون ۳۲۷۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بهبود یافته و ترخیص شده اند.
جهانپور گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۵ نفر از مبتلایان جدید کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۴۲۹ مورد رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت موارد جدید شناسایی بیماران کووید ۱۹ در کشور به تفکیک استان را اعلام کرد و گفت: تهران ۳۰۳ نفر، قم ۴۲ نفر، گیلان ۸۴ نفر، اصفهان ۴ نفر، البرز ۷۴ نفر، مازندران ۷۹ نفر، مرکزی ۸۸ نفر، قزوین ۴۲ نفر، سمنان ۴۰ نفر، گلستان ۲۵نفر، خراسان رضوی ۲۹ نفر، فارس ۲۹ نفر، لرستان ۲۵ نفر، آذربایجان شرقی ۷ نفر، خوزستان ۳۱ نفر، یزد ۲۱ نفر، زنجان ۱۷ نفر، کردستان ۹ نفر، اردبیل ۱۴ نفر، کرمانشاه ۲۰ نفر، کرمان ۷ نفر، همدان ۱۲ نفر، سیستان و بلوچستان ۶ نفر، هرمزگان ۰ نفر، خراسان جنوبی ۱۲ نفر، خراسان شمالی ۰ نفر، چهارمحال و بختیاری ۱۱ نفر، ایلام ۷ نفر، آذربایجان غربی ۱۹ نفر، کهگیلویه و بویراحمد ۱۵ نفر و بوشهر ۳ نفر به کرونا مبتلا شده اند.
نوروز امسال شبیه هیچ سالی نیست
جهانپور تصریح کرد: هدفگذاری برای ۱۰۰ هزار آزمایش در روز داریم. البته ظرفیت آزمایشگاهی در شرایط کنونی بیش از ۶ هزار تست در روز است.
او یادآوری کرد: امسال بسیج سلامت نوروزی نداریم چراکه نوروز امسال شبیه هیچ سالی نیست اگرچه امسال بسیج برای مقابله با کرونا داریم. این بسیج ملی پوشش خود را در ۵ استان کامل کرده است و به زودی در سراسر کشور به ترتیب میزان شیوع بیماری با ظرفیت بیش از ۵۲ هزار نیروی بهداشتی درمانی، بسیج جامعه پزشکی و سازمانهای مردم نهاد ادامه خواهد داشت.
جهانپور ادامه داد: پروتکلی که امروز سازمان جهانی بهداشت برای کنترل پاندمی اعلام کرده است فراتر از پروتکل های ایران نیست و حتی در برخی پروتکل ها ما جلوتر هستیم.
او تاکید کرد: ما باید ویروس را مدیریت کنیم نه اینکه ویروس ما را مدیریت کند بنابراین سرعت بسیج عمومی باید فراتر از سرعت انتشار باشد.
شیب نزولی در ابتلا به بیماری کرونا نداریم
جهانپور با بیان اینکه شیب نزولی در ابتلا به بیماری کرونا در جامعه نیست، گفت: در هیچ کدام از کشورهایی که همزمان با ما اعلام شد، این شرایط وجود ندارد. شمار ابتلا به بیماری کرونا در حال افزایش است باید توجه داشت که درصد اقدامات برای قطع زنجیره ابتلا، بر عهده مردم است بنابراین موفقیت اقدامات مداخلهای به شرطی است که خود مراقبتی انجام شود.
سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید براینکه منطقهای که باید روی آن بیشتر کار کنیم تهران است، افزود: پایشها به طور فعال و روزانه رصد میشود و اگر علائم چهارگانه بستری وجود داشته باشد، کارهای لازم انجام میشود. امروز برخی از بیمارستانها که مملو از بیماران مشکوک بود با این سامانه مدیریت شده است.
او تصریح کرد: افرادی که بیماری زمینهای دارند باید بیشتر مورد توجه باشند چراکه ابتلای آنها محتملتر است. بیشتر فوت شدگان بالای ۶۰ سال سن یا مبتلا به بیماریهای زمینهای بودند.
سخنگوی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه مردم به مطالبی که غیر از وزات بهداشت و ستاد کرونا اعلام میکنند توجه نکنند، گفت: شایعات بستن پمپ بنزین و قرنطینه شهرها صحت ندارد؛ این شایعات بیشتر، موجب تجمع در فروشگاهها و پمپ بنزینها میشود که خطرناک است.
جهانپور گفت: نیروهای ما با بستر الکترونیک افراد را شناسایی و تحت مراقبت قرار خواهند داد بنابراین مردم با خوداظهاری در سامانه SALAMT.GOV.IR اطلاعات خود را ثبت کنند، در صورتی که فردی مشکوک به ابتلا به بیماری باشد فرد را به مراکز خدمات سلامت در کشور ارجاع خواهیم داد.
او یادآوری کرد: در کشور ۲ هزار و در تهران ۶ هزار مرکز برایشناسایی بیمار داریم. این مراکز علائم اولیه و میزان اکسیژن فرد را اندازه گیری میکنند و فرد مشکوک به بیمارستان منتقل و یا با دریافت دارو و درمانی سرپایی در منزل قرنطینه خواهد شد.